Vi er i et marked for konsolidering


Vi står på vippen overfor en konsolidering i det danske hostingmarked. 2007 vil være præget af innovationen og udviklingen, der har bragt mange interessante gazeller. De vante stor-leverandører af simple web- og mailhoteller bliver dagligt udfordret af nye og udfordrerne leverandører. Markedet har i 2006 vist, at evner til at drive forretning indenfor outsourcing/hosting kræver at den enkle leverandør fokuserer mod at levere én fast type applikation/service.

Det er min personlige holdning at hosting og outsourcing af it som det er kendt i dag, vil brede sig til at være et marked af specialister indenfor de enkle applikationer! Det er nemlig applikationen den enkle virksomhed kan relatere sig til, og i et SMB (15-75 mand, red.) marked vil forøgelsen af værdi og en ROI altid tage udgangspunkt i hvad en enkel applikation kan bidrage i værdi – set fra en SaaS (software as a service) synsvinkel. Vi skal som leverandører og konkurrenter altså kunne forkusere mod hvad vi forventer kommer til at drive markedet, og at tage del i det kommende, og sikre vores position.

Hvad mere interessant er at kendte leverandører såsom TDC Hosting, AT&T og IBM til stadighed henter nye og større kunder ind. Det øvre marked er altså ikke påvirket af samme tendens, og jeg tror denne tendens grunder i adopteringen – eller rettere den manglende adoptering – i outsourcingkoncepter såsom SaaS, ikke har en tilstødende effekt eller interesse hos entreprise markedet. Vi har med stor succes implementeret en partnermodel, med fokus mod SMB markedet, hvor produkter såsom Hosted ERP og Hosted CRM er i høj vækst – måned for måned. Vort fokus er med ét, at bidrage med en “value added” service i et volume marked. Det er vores åg som service leverandør, og vi må derfor kigge os omkring for at bidrage til en konsolidering.

2007 bliver et spændende år, og jeg vil slutteligt sige følgende: Er du som læser en hostingudbyder bør du læse dette, er du sælger/telemarketingsmedarbejder eller en indædt nørd som vi mange – så kig lige her!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s